5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Nagerechten » Cajun cake recept


Deze Cajun cake is ook bekend als “god bless America cake” een heerlijk dessert met ananas, kokos en pecannoten. Dit is het makkelijke recept.

Naar het recept

De Cajun cake is, zoals de Amerikanen het omschrijven “super tender and moist”. Oftewel, het omgekeerde van de droge , luchtige cake die je normaal in Nederland zou bakken. Met de zoete kokos en noten topping is het een heerlijk nagerecht, maar ook gewoon lekker om op andere momenten te eten.

Aan het recept hieronder kan eigenlijk niets mis gaan. Gewoon alles netjes mengen en dan de cake bakken. Let wel op tijdens het bakken, als de bovenkant lichtbruin is stop je het bakken. Elke oven is anders dus dat kan best iets korter of langer duren dan aangegeven. Voor de topping is het vooral belangrijk dat je op laag vuur kookt en goed blijft roeren. Je wil niet dat het mengsel gaat aanbranden.

God bless America cake

Google even en je komt het recept voor dit nagerecht vooral tegen als Cajun cake. Dat komt door de oorsprong in zuidelijke verenigde staten. Een eenvoudige, huiselijke cake met zuidelijke invloeden zoals de ingrediënten ananas en kokosnoot bevat. God bless America cake verwijst meer naar de momenten dat de cake gemaakt wordt: als dessert op bijvoorbeeld een nationale feestdag.

De pecannoten zijn optioneel, maar ik ben er wel fan van. Ze geven een lekkere extra smaak aan de kokos topping.

Cajun cake recept

5.0 van 1 stem
Course: Nagerechten, Recepten
Porties

6

porties
Totale tijd

55

minuten

Deze Cajun cake is ook bekend als “god bless America cake” een heerlijk dessert met ananas, kokos en pecannoten. Dit is het makkelijke recept.

Ingrediënten

  • 160 gram kristalsuiker

  • 1 ei

  • 225 gram blikje ananasblokjes (inclusief sap)

  • 100 gram bloem

  • 0,5 theelepel baksoda

  • 0,25 theelepel zout

  • 0,5 theelepel vanille aroma

  • 40 gram roomboter

  • 50 milliliter volle melk

  • 30 gram geraspte kokos

  • 40 gram gebrande pecannoten (optioneel)

  • Ook nodig
  • staafmixer

  • ovenschaal van 23 x 17 centimeter

Recept

  • Cake bakken
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor naar 175 graden (heteluchtoven).
  • Suiker en ei mengen
    Doe 100 gram van de suiker in een kom (bewaar de rest van de suiker voor later). Voeg 1 ei toe. Klop het 1 minuut lang door elkaar met een garde.
  • Ananas toevoegen
    Doe de inhoud van 225 gram blikje ananasblokjes, inclusief het sap, in een kan. Maal de blokjes klein met een staafmixer. Voeg het dan toe aan de kom met suiker en ei.
  • Vanille extract erbij
    Doe tenslotte 0,5 theelepel vanille-extract erbij. Meng het geheel met de garde.
  • Bloem, baksoda en zout mengen
    Pak een tweede kom. Meng daarin 100 gram bloem, 1/2 theelepel baksoda en 1/4 theelepel zout.
  • Natte en droge ingrediënten mengen
    Doe het bloemmengsel bij het ananasmengsel. Klop het met de garde tot een glad beslag.
  • 25 minuten bakken
    Giet het beslag in een kleine ovenschaal. Bak de cake dan 25 minuten op 175 graden (heteluchtoven).
  • Topping maken
  • Boter smelten
    Smelt 40 gram roomboter in een pannetje op laag vuur.
  • Suiker en melk toevoegen
    Voeg de resterende 60 gram suiker en 50 milliliter volle melk toe. Laat het mengsel 4 minuten koken, zodat het een beetje indikt. Blijf voortdurend roeren. Haal het dan van het vuur.
  • Kokos en Pecannoten erdoor
    Voeg 30 gram geraspte kokos toe. Snij 40 gram pecannoten wat kleiner en meng ook die erdoor.
  • Over de cake verdelen
    Verdeel de nog warme topping over de nog warme cake. Laat het geheel afkoelen.

Recept video

Opmerkingen

  • Met een satéprikker kan je testen of de cake goed gebakken is. Prik hem in de cake en haal hem er weer uit. Blijft er deeg aan plakken dan moet de cake nog iets langer bakken.
  • Als je snel wilt zijn, dan kan je de topping 10 minuten voor de cake klaar is gaan maken. Zelf bebin ik er liever pas aan als de cake net uit de oven is.

Meer lekkere desserts

Vind je dit Cajun cake recept lekker. Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere nagerechten op eetman.nl, je vindt ze op deze pagina. Bijvoorbeeld deze sticky toffee pudding, die is ook al zo lekker 😋.

Cajun cake recept 800x800
Cajun cake

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen